sâmbătă

13 aprilie, 2024

3 mai, 2022

Mirela Călugăreanu, președinte ANAF, va părăsi conducerea instituției, urmând să ocupe o funcție de conducere – consilier de conturi – în cadrul Curții de Conturi, potrivit unei propuneri care se află marți pe ordinea de zi a Plenului comun a celor două Camere din Parlament.

”Comisiile reunite au hotărât, cu majoritate voturi, să propună Plenului Parlamentului numirea doamnei Călugăreanu Mirela pentru ocuparea funcției de consilier de conturi”, se arată în Raportul comun al Comisiilor pentru buget ale celor două Camere ale Parlamentului.

Mirela Călugăreanu are peste 30 de ani de experiență în domeniul financiar-fiscal, dintre care 21 de ani în funcții de conducere, reiese din CV-ul transmis Parlamentului.


”Am dobândit o vastă experiență în acest domeniu, experiență acumulată în structurile de specialitate din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, parcurgând toate etapele carierei profesionale, de la inspector de specialitate, consilier, șef serviciu, șef adjunct de administrație, director executiv, director general, până la funcție de Președinte al Agenției”, se arată în scrisoarea de intenție a Mirelei Călugăreanu.

Ea ocupă funcția de președinte ANAF din vara anului 2019.

Mandatul de consilier de conturi la Curtea de Conturi este de 9 ani, nu poate fi prelungit și se înnoiește cu o treime din consilierii numiți de Parlament, din trei în trei ani. În prezent, unul dintre posturi este vacant.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: