luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2013

Metrorex va primi săptămâna viitoare, prin Ordonanţă de Urgenţă, o sumă de 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu, pentru continuarea lucrărilor la Magistrala 5 de Metrou, lucrări oprite de circa trei săptămâni, a declarat marţi, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a inspectat şantierul lucrării.

„Vom aloca 104 milioane lei săptămâna viitoare prin Ordonanţă de Urgenţă astfel încât să continuăm lucrările, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel încât în iunie scuturile care lucrează în subteran să poată pleca către staţiile Orizont şi Favorit”, a spus Ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Metrorex au subliniat că în luna martie a anului viitor vor fi gata lucrările de structură la Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor, însă este necesară demararea studiilor de fezabilitate pentru staţii şi asigurarea reţelelor de comunicaţie.


„Pentru aceste studii trebuie să facem studii de fezabilitate astfel încât să le putem finanţa prin fonduri europene în perioada 2014 – 2020″, a explicat ministrul Transporturilor.

Lucrările la Magistrala 5 sunt întrerupte de circa 3 săptămâni deoarece fondurile alocate proiectului au fost terminate, având în vedere că Metrorex a primit în acest an 205 milioane lei, atât pentru Magistrala 5, cât şi pentru Magistrala 6 şi introducerea de lifturi în staţii, sume care au fost deja cheltuite.

Ministrul a declarat recent că termenele pentru darea în funcţiune a acestui tronson vor fi respectate deşi lucrările de structură trebuiau finalizate în luna aprilie a acestui an pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

”Pentru tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu termenul de finalizare este 2015, pentru tronsonul Haşdeu-Iancului – 2017, iar în cazul tronsonului Iancului-Pantelimon lucrările vor fi terminate în anul 2019′, a afirmat ministrul Transporturilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: