miercuri

5 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2017

Felix Stroe, ministrul Transporturilor (FOTO), a anunţat vineri dimineaţă că îi demite pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi pe directorul de exploatare al societăţii, Liviu Daniel Dinu, după ce circulaţia metroului a fost blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăveşti din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit.

Pe de altă parte, directorul general al companiei nu poate fi demis decât de Consiliul de administraţie, potrivit statutului companiei actualizat cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a companiilor publice.

Ministrul Transporturilor a spus că decizia sa ar fi întemeiată pe mai multe deficiențe de la Metrorex. „Motivul este lipsa de disciplină care de mulţi ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, la responsabilitatea care trebuie să caracterizeze căile ferate”, a declarat Felix Stroe.


Urmează o anchetă.

„Problema este că acest lucru (incidentul de vineri dimineață, n.r.) nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreţinere trimestriale, semestriale, anuale. bani au fost”, a adăugat ministrul Trasnporturilor.
Ministrul Transporturilor a profitat de ocazie ca să amintească de „tergiversarea nejustificată la introducerea tichetului unic de călătorie” în București și l-a pe directorul general al Metrorex de „neimplicare”, potrivit Agerpres. Felix Stroe a precizat că nu i-a informat pe cei doi directori în legatură cu demiterea, care au aflat știrea de la radio.

Metrorex a informat ca „astăzi (vineri – n. r.), la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor”. Circulația a fost reluată.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: