joi

21 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2020

Lucrările pe primul tronson din Autostrada de Centură a Bucureştiului au început marți.

Premierul Ludovic Orban susține că, dacă nu vor mai exista contestații, până la sfârșitul anului vor fi semnate toate contractele de proiectare şi execuţie pentru cele 4 tronsoane de nord, precum și lucrările pe cele 3 tronsoane din sud ale autostrăzii.

Ludovic Orban a afirmat marţi că cea mai mare parte a finanţării autostrăzii de Centură a Capitalei vine de la bugetul Uniunii Europene. Premierul a adăugat că Centura Bucureştiul trebuie lărgită la patru benzi pentru a rezolva problemele de trafic.


Totalul kilometrilor de autostradă și drumuri expres pentru care vor exista contracte de proiectare și execuție la finalul lui 2020 va fi de peste 550, a declarat marți și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Premierul Orban și ministrul Transporturilor au participat marți la deschiderea oficială a lucrărilor lotului 2, sector Sud al Autostrăzii de Centură București.

„Până la sfârșitul anului sunt convins că vom reuși să dăm ordinele de începere pentru încă 60 km de autostrăzi în România și aici mă refer în special la A0 Sud cu cei 52 de km și la tronsonul 2 din Craiova Pitești.

În acest an am reușit să semnăm contracte de proiectare și execuție pentru 300 km de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare și până la sfârșitul anului cred că vom semna pentru încă 250 de km (…) Am redus la minimum termenele de execuție”, a declarat ministrul Bode.


Stadiul contractelor pentru proiectul Autostrăzii de Centură București (A0):

 • Lotul 1: 16,9 km – până la sfârșitul lunii septembrie va fi încheiat proiectul tehnic, pe 5 octombrie vor începe lucrările.
 • Lotul 2: 16,3 km – proiectul tehnic este finalizat, există HG pentru expropieri, marți încep efectiv lucrările.
 • Lotul 3: 17,9 km – termenul de depunere a proiectului tehnic a expirat, motiv pentru care antreprenorul a fost penalizat.
 • Centura de Nord: lotul 1: 17,5 km – a fost comunicat rezultatul procedurii, a fost contestat, toate 4 contestațiile au fost respinse.
 • Lotul 2: 19 km – în etapa finala de evaluare a proiectelor.
 • Lotul 3: a fost desemnat câștigătorul, dar au fost înregistrate 7 contestații, acestea se află în procedură de soluționare.
 • Lotul 4: marți a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 4 km din autostrada de nord. Este un tronson care va fi realizat în 30 de luni. Un tronson va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Lucrările de infrastructură deblocate în Capitală:

 • pasajul Domnești
 • a fost emisă autorizația de construire la pasajul Oltenița
 • autorizația de construire pentru pasajul de Berceni
 • autorizația de construire pentru pasajul de la Mogoșoaia, unde lucrările au ajuns la un stadiu fizic de la 15%
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: