duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2012

Guvernul urmează să deblocheze 11.000 de posturi în Sănătate, din care un sfert sunt destinate medicilor, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-un interviu publicat marţi de Mediafax.

”Hotărârea de guvern pentru deblocarea posturilor se află din nou pe circuitul de avizare după schimbarea miniştrilor, după schimbarea Guvernului. Dacă până mâine (marţi, n.r.) reuşim să obţinem toate avizele, miercuri ar trebui să intre în şedinţa de Guvern. Dacă nu, sper săptămâna cealaltă cel mai târziu. Vasile Cepoi: Cifra pe care am solicitat-o acum este de 11.000 de posturi, confirmate de către spitale că au resurse financiare pentru a susţine”, a spus Cepoi.

Dintre cele 11.000 de posturi, 50-60% sunt de asistenţi medicali, circa 25% de medici şi restul personal auxiliar, chimişti, biologi, bioingineri, ingineri de aparatură medicală, fizicieni, a mai spus ministrul.


Referitor la cele 67 de spitale considerate neperformante, cărora Guvernul Boc le-a sistat finanţarea de la bugetul central de sănătate, Cepoi a menţionat că aproximativ 20 dintre acestea au optat pentru transformarea în centre de primire pentru vârstnici, finanţate de la Ministerul Muncii.

”Din cele 67 de spitale, 20 au optat pentru varianta de a deveni cămine pentru persoanele vârstnice. Nu ştiu care este situaţia, acum ele fiind în subordinea Ministerului Muncii. Patru au dorit să înfiinţeze centre multifuncţionale, despre celelalte deocamdată nu ştim care sunt dorinţele, dar pot să vă spun că astăzi (luni, n.r.) m-am întâlnit cu un număr important de preşedinţi de consilii judeţene care şi-au manifestat dorinţa de a înfiinţa aceste centre multifuncţionale”, a explicat Vasile Cepoi.

În legătură cu viitoarea lege a sănătăţii, el a susţinut că proiectul va fi lansat în dezbatere publică pe 1 iulie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: