Ministrul Sănătății: Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. Incendiul de la Balș, exemplul elocvent - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Ministrul Sănătății: Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. Incendiul de la Balș, exemplul elocvent

2 februarie, 2021

„Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele”, investițiile trebuie să fie bine gândite, a declarat luni seara, la B1Tv, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. Balş e un exemplu foarte bun. A fost bine finanţat, sunt milioane de euro în ani consecutivi, nu e vorba de subfinanţare. Diferenţa o face ştiinţa cu care se fac acele investiţii.
În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există un instalator care, cel mai probabil, e cel mai prost plătit din spital, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă. Exagerez în mod voit, ca să vă spun care sunt cu adevărat motivele pentru care am ajuns aici”, a declarat Vlad Voiculescu la postul B 1 TV.

Potrivit acestuia, „avem nevoie ca la nivelul spitalelor să avem investiţii bine gândite şi bine puse în practică şi avem nevoie la nivel central de o echipă cu abilităţi tehnice”.


„Nu există această echipă la Ministerul Sănătăţii. În minister nu-s ingineri, arhitecţi, oameni care să valideze un plan sau execuţia unor investiţii. (…) Există diverse găleţi cu fonduri, să le spunem aşa, în care diverse autorităţi locale sau oricine deţine spitale se poate servi pentru a face investiţii, dar ele trebuie să aibă cap şi coadă. Asta nu a fost verificat”, a mai afirmat ministrul, care a adăugat: „Nicio problemă majoră nu se poate rezolva dacă nu avem la nivel central, regional şi local capacitatea tehnică de care e nevoie”.

„Trebuie să funcţionăm cu spitalele pe care le avem, şi acolo trebuie să facem investiţii cu cap şi coadă, trebuie să construim noi spitale. Să le construim efectiv, nu doar să plimbăm hârtii. Şi s-au plimbat destule hârtii în ultimii 4 ani”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Un incendiu a avut loc vineri dimineața la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. În incendiu au murit cinci persoane.

Institutul Matei Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din România. Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat după tragedie secretarul de stat Raed Arafat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr