vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2021

Autoritățile vor crește cu 200 numărul de paturi din secțiile de Terapie Intensivă distribuite pacienților cu Covid-19, urmând să ajungă în curând la un total de 1.600 paturi, a anunțat marți Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Declarația a fost făcută în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.405 de pacienți cu Covid-19 în stare gravă și internați în secțiile ATI, acesta fiind recordul pe perioada epidemiei.

„Putem să scăpăm de pericol prin vaccinare. În următoarele două luni vor veni în România peste 7 milioane de doze de vaccin. Asta înseamnă că o mare parte dintre românii care vor vrea să se vaccineze vor putea să se vaccineze în condiţii cât se poate de decente aproape de casa lor, în perfectă siguranţă. Trebuie doar să vrea şi câteodată să fie ajutaţi să se înscrie şi îi rog pe toţi cei care pot să îi ajute pe alţi semeni, fie că vorbim despre medici de familie, fie că este vorba despre părinţii, bunicii dumneavoastră, fie că este vorba despre vecini, dacă puteţi să îi ajutaţi să se înscrie la vaccinare şi să meargă să se vaccineze. Vor fi destule doze de vaccin în următoarele luni pentru toată lumea”, a spus ministrul Sănătăţii.

„S-a ajuns prea departe cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor” – ministrul Sănătății


În contextul protestelor anti-restricții desfășurate luni seara în câteva zeci de orașe din România și la mai multe incidente ce au avut loc în câteva spitale Covid din țară, Vlad Voiculescu s-a declarat consternat şi „oarecum furios”:

În calitate de ministru al Sănătăţii, sunt consternat şi oarecum furios şi, nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări şi ştim că au justificări, pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe. S-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spitale în mai multe locuri din ţară (…)

Lucrul acesta nu este acceptabil nici în războaie. Nu se atinge nimeni de medici, infirmieri, asistente, în general de cei care poartă haină albă şi au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie. Cei care au fost azi noapte în curţi ale spitalelor, la Bacău, la Galaţi şi nu numai, aş spune că au greşit. (…)

În aceste spitale sunt trataţi semeni de-ai lor, sunt trataţi oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni în ATI care încearcă să se lupte pentru propria viaţă şi de multe ori în faţa spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparţinătorii acestor oameni care aşteaptă veşti bune.


Conform Jandarmeriei, luni au avut loc proteste în 70 de localități și au fost aplicate organizatorilor și participanților 650 de amenzi contravenționale, în valoare totală de peste 400.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 38 dintre cele 70 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane, potrivit sursei citate.

 

 

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: