vineri

28 ianuarie, 2022

Ministrul român de Externe merge în Olanda, în februarie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2013

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, va merge în februarie la Haga, vizita fiind confirmată într-o discuţie cu omologul lui olandez, Frans Timmermans, în care a fost abrordat şi subiectul Schengen.

Potrivit MAE, Corlăţean a avut sâmbătă o întrevedere cu Timmermans, în marja Reuniunii ministeriale Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene, de la Santiago de Chile.

„Şeful diplomaţiei române a reiterat obiectivul aderării la spaţiul Schengen şi a reamintit faptul că România a finalizat implementarea măsurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012”, a precizat MAE român.


Potrivit sursei citate, în cadrul convorbirilor de la Santiago de Chile, a fost confirmată realizarea vizitei lui Corlăţean la Haga, în prima parte a lunii februarie, şi includerea în programul vizitei a unei „componente parlamentare”.

Olanda este una dintre ţările care se opun aderării României la spaţiul Schengen, legând acest obiectiv de Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie aplicat de Comisia Europeană României.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii în 30 ianuarie raportul suplimentar MCV privind justiţia românească, iar în martie este aşteptată o decizie a statelor membre, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, privind aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie în Europa.

Cea mai optimistă soluţie vehiculată este aderarea României la Spaţiul Schengen mai întâi cu frontierele aeriene şi abia poi, într-o a doua etapă, cu cele terestre.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr