duminică

25 februarie, 2024

1 august, 2013

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură și investiții străine, Dan Șova, a declarat că nu a găsit contractul încheiat de guvernul Năstase cu compania Bechtel în anul 2003, motiv pentru care nu a publicat și acest document odată cu celelalte contracte și acorduri adiționale.

Pe 30 iulie, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine a publicat pe site-ul oficial documentația privind renegocierea contractului cu Bechtel, din anul 2006, făcută în guvernarea Tăriceanu, de către ministrul de atunci al Transporturilor, Gheorghe Dobre, contractul renegocierii suplimentare făcute în anul 2011 de către ministrul de atunci al Transporturilor, Anca Boagiu, în guvernarea Boc, precum și documentația cuprinde și contractul final, de reziliere a înțelegerii cu Bechtel, semnat în 29 mai 2013 și anunțat de actualul ministru delegat Dan Șova.

”Nu s-a reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală, originalul semnat. Sunt copii, dar desecretizarea trebuie făcută pe contractul original. Colegii de la Ministerul Transporturilor mi-au spus: îl căutăm şi când îl avem îl punem pe site. Contractul desecretizat publicat, din 2006, este cel din 2003, updatat cu actele adiţionale din 2005 şi publicat în 2006. Noi am spus că trebuie să se vadă exact contractul din 2003, actele adiţionale separate şi contractul refăcut. Nu s-a găsit încă varianta originală din 2003. Avem zeci de copii. Dar desecretizarea ca să o faci, ca procedură, trebuie contractul original. Probabil o să îl găsească în câteva zile şi o să-l pună pe site”, a explicat Șova, miercuri, la postul DIGI 24.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: