luni

10 iunie, 2024

2 decembrie, 2017

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că statul român ar trebui să pună condiţii firmelor cărora le acordă ajutoare de stat, ca să nu mai prefere regiunea din aproperea graniței de vest în defavoarea zonelor cu şomaj ridicat, potrivit romaniatv.net.

Ținta principală a criticilor ministrului român o constituie, ca de obicei, firmele străine.

„Statul român nu a avut o politică bine pusă la punct, coerentă, pentru că în momentul în care a dat ajutoare de stat a lăsat firmele să se aşeze unde vor ele. Firmele româneşti nu au avut loc atunci când s-au dat ajutoare de stat”, a declarat ministrul Muncii.


Oficialul român consideră că situația ar fi „o problemă de concurenţă neloială. Majoritatea firmelor care au venit din străinătate şi au primit ajutoare de stat s-au aşezat pe graniţa de vest a României, unde se conectează foarte repede la reţeaua de autostrăzi din Uniunea Europeană, a afirmat ministrul Muncii.

„Nu e vina lor, a fost o politică greşită a statului român, pentru că ar fi trebuit, din moment ce dă jumătate din valoarea eligibilă a unei investiţii, să şi impună în ce zonă trebuie să meargă firma respectivă şi atunci nu am mai fi vorbit de judeţe cu 0% şomaj şi nu s-ar mai pune presiune pe piaţa muncii pentru a deschide graniţele pentru lucrători din Asia sau Africa”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii  nu a abordat și problema controlului modului în care se acordă venitul minim garantat și care încurajează inactivitatea forței de muncă. A spus, însă, că a trebuit să refuze o firmă care a solicitat permise de muncă pentru 3.000 de lucrători din Sri Lanka.

„În momentul în care va veni orice fel de firmă, indiferent că e din România sau o firmă străină, şi va spune contra sumei de 6 milioane de euro pe care îi plăteşte statul român ca şi ajutoare de stat eu mă angajez ca să iau 300, 400, 500 şi mii de lucrători, atunci statul român ar trebui să spunăOk, te aşezi aici unde am şomajul foarte mare şi eu îţi dau următoarele facilităţi”, și-a explicat viziunea actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: