luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2016

raluca-prunaMinistrul Justiției, Raluca Prună (foto), a anunțat joi că va propune reînvestirea în funcție a actualului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Ca ministru al Justiției, înțeleg să iau act de performanța susținută a DNA, să-mi asum funcția pe care o am și să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA”, a declarat Raluca Prună la prezentarea bilanțului DNA pe anul 2015.

„Voi demara imediat acțiunea, voi trimite, așa cum se cuvine, o scrisoare la CSM. Știți că propunerea ministrului, înainte de a o trimite președintelui, se face cu avizul CSM. Deci, primul pas este să trimit la CSM spre avizare această propunere”, a precizat ministrul Justiției.


Ministrul a spus că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis anterior luării acestei decizii.

„Nu am avut nicio discuție cu președintele despre această procedură. Am avut discuții, la începutul mandatului meu, cu privire la prioritățile mele, cum văd eu procedura legală, despre care am spus că trebuie să fie transparentă, de desemnare a procurorilor. Nu am discutat cu președintele în mod special despre reînvestirea doamnei procuror șef Kovesi”, a precizat Raluca Prună.

Potrivit legii, propunerile pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public sunt făcute de ministrul Justiţiei, sunt avizate de CSM (avizul are caracter consultativ), iar numirea în funcție îi revine șefului statului.

Laura Codruța Kovesi a fost numită în fruntea DNA în mai 2013, pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea desemnării în fruntea acestei structuri pentru încă un mandat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: