sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2017

Ministrul Justiţiei va coordona personal sistemul penitenciar, a anunțat Tudorel Toader, la finalul negocierilor cu angajații din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

El a prezentat, de asemenea, măsurile ce vor fi luate pentru îmbunătățirea sistemului.

  • mandate limitate la patru ani pentru directorii de închisori
  • aplicarea unui program de instruire a funcționarilor cu funcții de conducere
  • modificarea statutul funcţionarului din penitenciare
  • eventuala suplimentare a posturilor din schemă, după efectuarea unei analize

„Eu, personal, voi coordona ANP şi toate penitenciarele. Nu înseamnă că mă substitui directorilor ci că, de la nivelul Ministerului Justiţiei, eu mă voi ocupa direct de ANP. (..)


Am convenit ca cei care ocupă funcţii de conducere în penitenciare, directorii – au un mandat pe perioadă nedeterminată- vom propune mandat determinat pe patru ani, ca să ştie fiecare că vine scadenţa, că sunt evaluaţi, că trec cei patru ani, dar, în acelaşi timp, trebuie lasată deschisă speranţa, posibilitatea şi altor lucrători ANP să acceadă la funcţii de conducere. (…)

De la 1 octombrie ne-am propus să începem cursuri de formare în managementul penitenciar pentru cei care au funcţii de conducere şi o rezervă de personal pentru cei care vor să ocupe funcţii de conducere”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte problema resursei umane, ministrul a anunţat că, dacă va fi necesar, se va face un memorandum către guvern pentru deblocarea sau suplimentarea posturilor, după evaluarea raportului dintre schema de personal şi necesarul de angajaţi:

„În momentul acesta sunt 27.000 de deţinuţi, 12.000 de fruncţionari care lucrează în ANP. Dânşii evocă, şi cred că au dreptate, nevoia de completare a schemei, a posturilor vacante. Ordonanţa de Urgenţă care a blocat posturile din administraţia publică din sistemul public ştiţi că exceptează posturile vacante care fuseseră deja publicate în Monitorul Oficial la momentul apariţiei Ordonanţei. Dânşii aveau publicate 1.020 de posturi vacante, procedura continuă, şi vor fi ocupate. Aşadar, pe lângă cele 12.224 de angajaţi acum – cu toate gradele lor şi ierarhia decizională până la axecuţie – se vor ocupa – sperăm – prin procedurile legale de concurs, încă 1.020 de posturi la care se mai adaugă încă 333 de proaspăt tineri absolvenţi ai şcolilor pentru penitenciare”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Despre majorările de salariu – ministrul promite o discuție cu premierul


Cât privește majorările salariale revendicate de gardieni, Tudorel Toader s-a oferit să fie inetrmediarul unei discuții cu ministrul de Finanţe şi premierul României pentru a fi găsite soluţii.

„Unul din punctele cele mai sensibile – majorarea salariului cu 10 sau 15% cum s-a majorat pentru ceilalţi. Ceea ce le-am comunicat dânşilor şi vă transmit şi dumneavoastră.

Mâine sau cel târziu joi vom avea o întrevedere – eu cu doi-trei din reprezentanţii liderilor de sindicat, cu primul ministru, probabil şi cu ministrul Finanţelor, şi am ferma convingere a faptului că vom găsi soluţii legale şi resursele financiare pentru ca în mod corelativ să beneficieze şi dânşii de majorare, aşa cum beneficiază şi ceilalţi care fac parte din aceeaşi categorie de ordine, linişte publică, siguranţă naţională”, a declarat Tudorel Toader.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: