marți

26 martie, 2024

22 septembrie, 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, speră Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) va fi ridicat până anul 2019, când România va deține presedinția Consiliului Uniunii Europene, scrie Agerpres.

„Sunt convins că raportul (Raportul MCV) va consemna o evoluție în îndeplinirea celor 12 recomandări. Sunt convins că direcția de acțiune, sub acest Consiliu de management strategic, este cea de îndeplinire a condiționalităților, a recomandărilor”, a replicat ministrul Justiției, la o întrebare privind discuțiile purtate la începutul săptămânii cu echipa misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Ministrul Tudorel Toader a a mai precizat că speră ca, „în 2019, când România va deține presedinția Consiliului Uniunii Europene, MCV-ul va fi ridicat”.


„Punctual, fiecare dintre cele 12 recomandări în cea mai mare parte sunt îndeplinite”, a declarat Tudorel Toader.

În ceea ce privește recomandările privind codurile de conduită, cel pentru miniștri a fost aprobat de Executiv iar cel privind conduita parlametarilor a trecut de comisiile juridice, urmând să fie adoptat într-o ședință comună a Parlamentului, a menționat Tudorel Toader.

A doua misiune de evaluare din 2017 privind s-a încheiat joi, după două zile în care s-au discutat nu doar progresele de la ultima vizită, ci și modificarea legilor Justiției și a codurilor penale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: