Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a apreciat, luni, că puterea judecătorească ar trebui să poată numi membri ai Curții Constituționale a României, alături de guvern și Parlament, pentru a se asigura echilibrul puterilor.
Astfel, soluția invocată de Pivniceru îl exclude pe șeful statului dintre autoritățile care numesc judecători la CCR.
”Felul în care este organizată Curtea Constituțională în prezent – din şase reprezentanţi ai Parlamentului, trei ai Camerei Deputaţilor şi trei ai Senatului, şi trei ai Preşedinţiei – rezultă limpede că în această compunere ei nu asigură echilibrul între puteri şi controlul reciproc al puterilor”, a spus Pivniceru, la o dezbatere privind justiția.
”Acest organism situat deasupra puterilor în stat ar trebui să aibă în compunerea sa câte trei reprezentanţi ai fiecărei puteri: trei ai Parlamentului, trei ai Guvernului şi trei ai puterii judecătoreşti, pentru că numai în această formulă s-ar asigura echilibrul şi controlul reciproc al puterilor în stat”, a completat ea.
Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, este susținută de USL pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, din partea Senatului, ea urmând astfel să părăsească Guvernul.
Un răspuns
Ce noroc ca doamna nu e in USA.
Sa explice acestor americani cum trebuie sa functioneze democratia si numirea judecatorilor la curtea suprema . 🙂
E drept ca acolo nu avea sanse sa faca cariera .
Nu stiu ce pierd americanii astia dar sa fim siguri ca ambasadorul USA informeaza guvernul american despre opinile „sanatoase” si „revolutionare” a unui ministru a justitiei in functie cu persectiva sa ajunga la cel mai inalt nivel al supravegherii statului de drept . Continuati asa ca e perfect . 😆