duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 ianuarie, 2020

Durata anchetelor și proceselor a devenit o problemă acută, a declarat luni ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care a precizat că nu se referă doar la cauzele penale.

„Celeritatea rezonabilă a anchetelor și a judecăților a devenit o problemă acută. Sunt foarte multe dosare deschise care nu au soluție, într-un fel sau în altul (…) Nu putem sta cu dosare deschise la infinit. Nu vorbesc doar de cauzele penale”, a spus Cătălin Predoiu.

Numeroși români, unii disperați, se plâng de ritmul derulării proceselor, a mai spus ministrul. În opinia sa, explicația acestei situații nu este acoperită total de volumul de muncă al magistraților și deficitul de personal, ci este posibil să fie și o explicație ce indică o problemă de atitudine a magistratului față de serviciul public:


Au hotărâri judecătorești pronunțate și neredactate de luni de zile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

E o problemă și cu schema de personal, dar e doar o problemă de schemă de personal sau e o problemă de abordare, de atitutdine, de abordare, de dedicație a magistratului față de serviciul public?

Da, în unele cazuri poate se justifică o redactare ușor întâziată pentru că e o cauză mai complexă, e nevoie de argumente, de a verifica doctrina, poate fi cazul unei instanțe mai aglomerate sau a unui parchet mai aglomerat, dar nu putem accepta ideea că sistemic e un fenomen și să acceptăm acest fenomen de anchete care trenează, respectiv judecăți care fie treanază, fie dacă au fost dezlegate prin decizii, nu se redactează hotărârea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: