miercuri

21 februarie, 2024

28 iunie, 2020

O înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Berlin, a declarat ministrul de externe german Heiko Maas (foto), într-un interviu publicat duminică.

”Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcţia de preşedinte (al SUA – n.red.) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale” care au avut loc, a spus şeful diplomaţiei germane, citat de Agerpres.

Heiko Maas a calificat relaţia bilaterală ”extrem de importantă”, dar a adăugat că ”în actuala sa formă, ea nu mai răspunde aşteptărilor pe care ambele părţi le au de la aceasta”.


Preşedintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea mai multor teme, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 şi faptul că Germania nu respectă ţinta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.

La alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, Donald Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: