vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2020

O înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Berlin, a declarat ministrul de externe german Heiko Maas (foto), într-un interviu publicat duminică.

”Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcţia de preşedinte (al SUA – n.red.) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale” care au avut loc, a spus şeful diplomaţiei germane, citat de Agerpres.

Heiko Maas a calificat relaţia bilaterală ”extrem de importantă”, dar a adăugat că ”în actuala sa formă, ea nu mai răspunde aşteptărilor pe care ambele părţi le au de la aceasta”.


Preşedintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea mai multor teme, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 şi faptul că Germania nu respectă ţinta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.

La alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, Donald Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: