luni

12 august, 2024

9 iunie, 2024

Ministerul german al Apărării pregăteşte o întărire semnificativă a rezervelor armatei, care ar putea creşte până la 60.000 de bărbaţi şi femei, transmite duminică dpa, citând un înalt responsabil al forţelor armate.

„Sunt convins că trebuie să ne adaptăm pe deplin rezerva la actualele provocări ale politicii de securitate pentru a putea acorda Bundeswehr (armata germană) susţinerea adecvată în realizarea misiunii sale de apărare pe plan naţional şi al alianţei (NATO)”, a declarat pentru dpa Andreas Hoppe, inspector general adjunct şi comisar pentru problemele rezerviştilor, conform Agerpres.

Declaraţiile sale vin în contextul în care ministrul apărării, Boris Pistorius, intenţionează să prezinte, miercuri, o propunere de model de serviciu militar obligatoriu, serviciu suspendat în 2011 şi a cărui eventuală reinstituire este controversată în Germania.


„Trebuie să fim pregătiţi pentru război în 2029″, a spus politicianul social-democrat într-o sesiune de interpelări adresate guvernului în camera inferioară a parlamentului german.

„Trebuie să acţionăm ca element de descurajare pentru a evita să se întâmple ce este mai rău”, a mai indicat ministrul Boris Pistorius.

Pentru aceasta, a precizat el, finanţele, echipamentele militare şi personalul sunt esenţiale.

De asemenea, „în caz de urgenţă avem nevoie de tineri bărbaţi şi femei care să poată apăra această ţară”, a continuat ministrul, care consideră necesar în acest scop să fie concepută „o nouă formă de serviciu militar”, ce „nu poate fi complet liberă de obligaţii”, adică nu poate fi doar un stagiu militar voluntar.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România continuă să accelereze consumul – ca factor esențial de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: