Ministrul Finanțelor anunţă o taxă clawback redusă cu 10% şi aplicată de la 1 octombrie - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Ministrul Finanțelor anunţă o taxă clawback redusă cu 10% şi aplicată de la 1 octombrie

23 august, 2012

Guvernul a aprobat o nouă formulă de calcul a taxei clawback, redusă cu aproximativ 10% şi aplicată începând cu 1 octombrie, precum şi un mecanism de regularizare a arieratelor în vederea asigurării eficiente a medicamentelor în spitale, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Noua formulă de calcul este prevăzută într-o orodnanţă aprobată joi de Guvern.

„Se reglementează modul de funcţionare, modul de stabilire, modul de plată, regularizările – pentru că sunt sume neplătite de prin anii 2009-2010 – şi aducerea la zi a acestor decontări dintre agenţii economici care comercializează, comercianţii de medicamente, spitale, farmacii, Casa de Sănătate ş.a.m.d., ceea ce va permite fluidizarea aprovizionării cu medicamente a unităţilor sanitare, pe de o parte, pe de altă parte, efectuarea de decontări în mod ritmic către agenţii economici furnizori de medicamente, producători sau comercianţi şi, de asemenea, reducerea arieratelor, reducerea plăţilor restante ale statului către aceşti furnizori de medicamente”, a spus Georgescu, citat de Mediafax.


El a apreciat că noua formulă de calcul a taxei va reduce cuantumul acesteia de la aproximativ 30% la 20%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România au cerut de mai multe ori reducerea taxei clawback, menţionând că în caz contrar sute de medicamente cu preţ accesibil ar putea să dispară de pe piaţă.

Ordonanţa aprobată de guvern stabileşte totodată introducerea de la 1 ianuarie 2013 a plăţii TVA la încasare şi nu la facturare.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr