miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2012

Guvernul a aprobat o nouă formulă de calcul a taxei clawback, redusă cu aproximativ 10% şi aplicată începând cu 1 octombrie, precum şi un mecanism de regularizare a arieratelor în vederea asigurării eficiente a medicamentelor în spitale, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Noua formulă de calcul este prevăzută într-o orodnanţă aprobată joi de Guvern.

„Se reglementează modul de funcţionare, modul de stabilire, modul de plată, regularizările – pentru că sunt sume neplătite de prin anii 2009-2010 – şi aducerea la zi a acestor decontări dintre agenţii economici care comercializează, comercianţii de medicamente, spitale, farmacii, Casa de Sănătate ş.a.m.d., ceea ce va permite fluidizarea aprovizionării cu medicamente a unităţilor sanitare, pe de o parte, pe de altă parte, efectuarea de decontări în mod ritmic către agenţii economici furnizori de medicamente, producători sau comercianţi şi, de asemenea, reducerea arieratelor, reducerea plăţilor restante ale statului către aceşti furnizori de medicamente”, a spus Georgescu, citat de Mediafax.


El a apreciat că noua formulă de calcul a taxei va reduce cuantumul acesteia de la aproximativ 30% la 20%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România au cerut de mai multe ori reducerea taxei clawback, menţionând că în caz contrar sute de medicamente cu preţ accesibil ar putea să dispară de pe piaţă.

Ordonanţa aprobată de guvern stabileşte totodată introducerea de la 1 ianuarie 2013 a plăţii TVA la încasare şi nu la facturare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: