joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2020

Rectificarea bugetară va presupune alocarea unei sume suplimentare de un miliard de lei pentru plata concediilor medicale, precum și șapte miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic, a declarat, marți, după ședința de Guvern, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Rectificarea bugetară a fost prezentată marți într-o primă lectură Guvernului și urmează a fi aprobată.

”Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii (…). Vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin un miliard de lei. Pentru șomajul tehnic și pentru celelalte măsuri vom suplimenta cu cel puțin șapte miliarde de lei pentru a ne asigura că există fonduri pentru perioada prelungită a stării de urgență”, a declarat Florin Cîțu.


Ministrul Finanțelor Publice (MFP) a făcut un apel către companiile care își permit să plătească taxe și impozite în această perioadă să o facă, deoarece executivul va ”transmite înapoi acești bani foarte rapid”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor și o scădere a veniturilor. Foarte multe companii au fost închise. Deficitul pe 2020 crește semnificativ ceea ce înseamnă și o finanțare mult mai complicată pentru această perioadă”, a declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a precizat totodată că în acest moment se lucrează la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru tot anul, o concluzie urmând să fie prezentată cât de curând.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: