luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă seară că va propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care susțin examene naționale de sfârșit de ciclu școlar, să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu. Examenele naționale vor fi cu prezenți, pentru a se evita fraudarea, a mai spus acesta.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a explicat Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care şcolile trebuie să se închidă din cauza epidemiei de coronavirus şi să treacă la predarea online, în scenariul roşu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, pentru că o evaluare în sistem online ar putea da naştere la fraudă, a mai explicat ministrul.


„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei, la Realitatea Plus, citată de News.ro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: