sâmbătă

21 mai, 2022

Ministrul Economiei: Discutăm să reluăm de la zero măsura 3 pentru IMM-uri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2021

Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor ar putea fi reluată de la zero, a anunțat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul”, a declarat Claudiu Năsui, citat de Digi24.

Soluția vizată de ministrul Econmiei „ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte”


„Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a mai spus că nu s-a dat nimănui „un răspuns pe măsura 3” și că solicitanții care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficialul a adăugat că la Măsura 1 plățile sunt în mare parte făcute, „mai sunt foarte puține dosare rămase de plată”.

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, a precizat Claudiu Năsui.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: