miercuri

19 iunie, 2024

14 august, 2018

Ministrul de Interne, Carmen Dan, va fi audiat pe 21 august, la ora 10:00, în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, la solicitarea PNL și USR. Opozitia reclamă modul brutal în care au intervenit jandarmii, vineri seară, la protestul organizat în Piața Victoriei.

Invitația va fi trimisă de Comisia de apărare, deși inițial, transmite Digi 24, ședința nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Însă, reprezentanți ai USR și PNL au mers în biroul președintelui comisiei, Dorel Căprar, și într-un final social-democrații au fost de acord să trimită această invitație.

Comisia de apărare este controlată de parlamentari ai coaliției de guvernare- dintre cei 20 de membri, 9 sunt PSD (inclusiv președintele și vicepreședintele) și 2 ALDE. Restul comisiei: 4 deputați PNL, 3 USR și câte unul de la UDMR și PMP.


Opoziția solicită ca la audieri să vină și șeful Jandarmeriei, colonelul Sebastian Cucoș, și prefectul Capitalei, Speranța Clișeru.

PNL și USR vor să știe de ce au fost jandarmi atât de bine echipați la protestul din 10 august, de unde știau social-democrații că urma să se producă violențe, cine a dat ordinul ca jandarmii să intervină atât de brutal și ce legi au fost respectate din moment ce ministrul de interne și reprezentanții forțelor de ordine spun că nu au ce să-și reproșeze.

În plus, opoziția vrea să mai afla de ce jandarmi cu foarte puțină experiență au fost puși în linia întâi.

Ministrul Carmen Dan a făcut marți noi declarații în legătură cu violențele Jandarmeriei de la protestul din 10 august și cu privire la plângerile penale anunțate la adresa sa. Ea a afirmat că nu are ce să-și reproșeze și că „unii” vor să scape de ministru de interne și de Guvern.


”Nu mi-am depășit în niciun fel competențele legale. Iar Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piață. (…) Nu am ce să-mi reproșez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil”, a precizat ministrul de interne.

Scurt timp după această declarație, prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: