Bugetul 2021: în căutarea unei consolidări fiscale fără șocuri

Bugetul pe anul 2021 reprezintă ora adevărului – atât pentru ieșirea din criza produsă de Covid și menținerea unei direcții de dezvoltare coerente, cât și… Mai mult›
14.01.2021
Analiză: Cum a schimbat pandemia obiceiurile de consum și economisire din România

Pandemia a schimbat în proporții semnificative obiceiurile de consum, dar și de economisire ale românilor, reiese din datele INS analizate de cursdeguvernare.ro. Rata de economisire… Mai mult›
13.01.2021
Salariul mediu pe economie a trecut pragul de 700 de euro în noiembrie. Semnal de frână tras de administrația publică

Potrivit datelor publicate de INS, câștigul salarial mediu brut din luna noiembrie 2020 a fost de 5.565 lei, cu 113 lei sau 2,1% mai mult… Mai mult›
13.01.2021
Noiembrie 2020 – producția industrială în pierdere de viteză, influențată de sezonalitate

România a consemnat în luna noiembrie 2020 o scădere de 4,8% a producției industriale față de luna anterioară (serie brută). De reținut, însă, acest rezultat… Mai mult›
13.01.2021
Ministrul de Interne, Carmen Dan, audiat ca martor în dosarul ordonanțelor din justiție
de Vladimir Ionescu 20.2.2017
Ministrul de Interne, Carmen Dan, este audiată luni dimineața, în calitate de martor, în dosarul privind modul în care au fost elaborate și adoptate proiectele de ordonanță pentru grațiere și pentru modificarea codurilor penale.
În acest caz au mai fost audiați la DNA ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, și secretarul general al Guvernului – Mihai Busuioc.
Spre deosebire de cei doi membri ai Executivului audiați săptămâna trecută, Carmen Dan, în calitate de ministru de Interne, este unul dintre semnatarii OUG 13 care dezincrimina abuzul în serviciu cu prejudiciu sub 200.000 de lei.
În urmă cu două săptămâni, DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție a ridicat de la Ministerul Justiției toate înscrisurile, în original, care au legătură cu elaborarea și emiterea OUG 13 și a proiectul de OUG pentru grațiere.
De asemenea, procurorii anticorupție au primit și documentele privind corespondența interinstituțională și internă, scrise sau prin poștă electronică, cu privire la cele două acte normative, precum și precizarea numelui, prenumelui și a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea și/sau avizarea celor două proiecte de acte normative.
Până acum, au mai fost audiați, tot ca martori, angajați din MJ și cei doi procurori foști secretari de stat în minister – Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.