marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 noiembrie, 2017

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, miercuri seara, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare. Parchetul General a deschis o achetă, iar SRI a anunțat, prin purtătorul său de cuvânt, că serviciul se va implica și va acorda ajutor în achetă.

Oficialul, unul dintre cei mai de încredere oameni ai președintelui PSD, Liviu Dragnea, spune că a descoperit dispozitivul miercuri, în momentul în care a vrut să pună telefonul la încărcat în priză, iar faţa prizei s-a desprins.

„Era un dispozitiv în perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care să îl poţi vedea în mod normal. Am considerat că este un aspect care are atribuţiile şi competenţa necesară.


Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După şedinţa de Guvern.

Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este spaţiul meu privat. Este un dispozitiv funcţional”, a confirmat Carmen Dan, ulterior, la Realitatea Tv.

Ea a anunţat imediat poliţia şi a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private după plângerea făcută de ministrul Afacerilor Interne.


Polițiștii sosiți acasă la ministru au ridicat aparatul și urmează să să-l expertizeze, să stabilească dacă era funcțional etc.

„Urmare a unei sesizări, în această după amiază, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 şi art 226. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a transmis miercuri seara Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Carmen Dan locuiește împreună cu fiul său într-un apartament închiriată în nume propriu, nu într-un imobil RA-APPS. Nu beneficiază de protecție SPP.

SRI: instituția se va implica în elucidarea cazului

Purtătorul de cuvând al SRI a anunțat că din primele detalii, dispozitivul de înregistrare nu este specific serviciilor de informații, nici românești și nici externe și că ar putea fi vorba de implicarea unei entități private, fiind un dispozitiv ieftin, de 2-300 de lei, care poate fi achiziționat de oricine de pe siteurile de specialitate.

”SRI nu folosește tehnică descoperibilă de persoane neautorizate și este un serviciu de contraspionaj nu de spionaj” – a comunicat Serviciul potrivit agenției News.ro.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că directorul serviciului, Eduard Helvig, a vorbit cu ministrul Carmen Dan și a asigurat-o că instituția se va implica și va acorda tot ajutorul pentru elucidarea acestui caz.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: