14 ianuarie, 2014

Ministrul Gigel Ştirbu (foto) a declarat, marţi, la Comisia de cultură a Senatului, că nu va fi de acord cu o exploatare minieră la Roşia Montană, până când nu va fi sigur că patrimoniul cultural naţional din acea zonă va fi protejat, și s-a declarat convins că lucrurile vor lua o ”turnură favorabilă” în acest caz.

Invitat marți în Comisia pentru cultură şi media din Senat, pentru a prezenta planurile pe anul 2014 ale Ministerului Culturii, Gigel Știrbu a declarat că nu și-a schimbat poziția față de patrimoniul național de la Roșia Montană: ”Din punctul meu de vedere, până nu suntem siguri că acel patrimoniu naţional, cultural, din acea zonă va fi recuperat sau va fi protejat, nu cred că cineva din Ministerul Culturii va putea fi de acord cu o exploatare minieră din acea zonă. Sunt convins că, în momentul de faţă, nu există un pericol iminent vizavi de acel patrimoniu”, a spus Gigel Ştirbu, citat de MEDIAFAX.

”Nu sunt o persoană care să mă opun dezvoltării ţării, exploatării resurselor, dar, ca ministru al Culturii, nu o să fiu niciodată de acord – inclusiv prin punerea la dispoziţie a mandatului meu – ca o părticică de patrimoniu să aibă de suferit din cauza unei intervenţii industriale”, a mai spus ministrul Culturii, Gigel Ştirbu.

Raport pentru intrarea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO


Ministrul Culturii a promis Comisiei că-i va pune la dispoziție, în următoarea perioadă, raportul unor specialiști britanici referitor la eventualitatea introducerii în patrimoniul UNESCO a siturilor de la Roșia Montană.

El a precizat că a intrat în posesia unui studiu care a fost comandat de Ministerul Culturii unor specialişti din Marea Britanie, privind posibilitatea ca Roşia Montană să intre în patrimoniul universal UNESCO.

Gigel Știrbu s-a declarat convins că „lucrurile vor lua o turnură favorabilă” în cazul Roşia Montană.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: