joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iulie, 2013

Ministrul britanic al energiei, Ed Davey (foto), va discuta, marți, la București, cu oficialii Guvernului României despre viitorul exploatării gazelor de șist și despre evoluția Coridorului sudic de transport al gazelor, după ce concernul Shah Deniz a respins proiectul Nabucco ca rută de transport al hidrocarburilor în Europa.

Informația a fost publicată de ambasadorul britanic la București, Martin Harris, pe blogul său.

„Sunt întrebări foarte importante pentru viitorul politicii energetice: cum să explorezi şi să exploatezi sigur gazele de şist, cum să dezvoltăm energia nucleară, care este viitorul Coridorului sudic după decizia privind TAP şi Nabucco, cum stabilim un plafon pentru reducerea emisiilor de carbon pentru a avea un impact asupra încălzirii globale. Sper că România şi Marea Britanie îşi pot uni forţele pentru a le răspunde”, a scris diplomatul pe blog.


Ministrul Ed Davey are programate, marţi la Bucureşti, întrevederi cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Energiei, Constantin Niţă, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

De asemenea, oficialul britanic se va întâlni cu reprezentanţi ai mediuliui privat de afaceri din energie.

În luna iune, concernul Shah Deniz, care are ca principal acționar compania British Petroleum, a ales ca rută de transport al gazelor din Azerbaidjan în Europa proiectul Conductei Trans-Adriatice (TAP), în detrimentul proiectului Nabucco, în care era implicată și România.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: