vineri

20 mai, 2022

Ministrul american al Apărării și-a anulat vizita în Europa din cauza situației din Venezuela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2019

Donald Trump și Patrick Shanahan

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, a anulat miercuri, în ultimul moment, o vizită planificată în Europa din cauza evoluţiei situaţiei din Venezuela, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, locotenent colonel Joe Buccino, anunță Agerpres, care citează AFP.

„Ministrul Apărării interimar nu se va mai deplasa în Europa şi a decis să rămână la Washington pentru a se coordona mai eficient cu Consiliul de Securitate Naţională (de la Casa Albă) şi cu Departamentul de Stat privind situaţia din Venezuela”, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, cu doar câteva ore înainte de plecarea ministrului Patrick Shanahan, care era programată în cursul după-amiezii.

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat miercuri că preşedintele Trump este pregătit, dacă va fi necesar, ca armata americană să intervină în Venezuela, unde au avut loc ciocniri violente în urma revoltei, marţi, a unui grup de soldaţi împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.


„Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii”, a explicat Pompeo.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Autorităţile americane au crescut presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerând de asemenea cadrelor la putere la Caracas să se se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido.

Cel puţin 27 de persoane au fost rănite, dintre care una prin împușcare, în cursul unor noi ciocniri la Caracas, capitala Venezuelei, între forţele ordine şi manifestanţi. Violențele au avut loc cu prilejul unui marş de 1 Mai al susținătorilor lui Juan Guaido, liderul opoziției care încearcă să obțină alungarea de la putere a președintelui Nicolas Maduro. Cu o zi înainte, aproape 70 de persoane fuseseră rănite în confruntările dintre contestatarii lui Maduro și forțele care îl apără pe președinte.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: