marți

25 iunie, 2024

2 februarie, 2012

Ministrul Agriculturii, Valeriu tabără, a declarat, joi, că taxa pe valoare adăugată la produsele agro-elimentare ar trebui redusîă de la 25% la 10%, pentru scăderea prețurilor și a nivelului evaziunii fiscale.

Într-o conferință de presă, Tabără a precizat că scăderea TVA trebuie implementată pe tot lanțul de producție, nu doar la produsul finit.

”Trebuie discutat foarte serios în perioada următoare despre reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la alimente şi produse agroalimentare, nu neapărat pe produse finite, ci pe întreg lanţul. Dacă reuşim să rezolvăm această chestiune lovim dur evaziunea fiscală”, a afirmat Tabără.


Ministrul Agriculturii a mai spus că măsura actuală de taxare inversă nu rezolvă problema evaziunii fiscale din domeniu.

”Ceea ce am făcut la cereale, pe o anumită o perioadă, respectiv taxarea inversă, nu va rezolva problema de fond pentru că discutăm aici de miliarde de euro. E o chestiune de abordat cu FMI. Dacă acoperim cu un TVA foarte mare o evaziune fiscală de miliarde de euro, să găsim căile prin care aceşti bani rămân în circulaţie şi revin bugetului statului”, a afirmat Tabără.

El a spus că ar dori să aibă o discuție și cu reprezentanții FMI privind această posibilitate.

” E o chestiune de abordat cu FMI. Eu aş încerca să mă văd cu ei, dacă au timp. Ştiu că nu de această dată nu au în plan întâlniri cu Ministerul Agriculturii”, a mai spus ministrul.


Anterior, Partidul Conservator a venit cu ideea reducerii TVA la alimentele de bază până la nivelul de 5%, însă Ministerul Finanțelor s-a opus din start.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: