sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2016

seceta 2012Fermierii care nu și-au irigat culturile, deși aveau posibilitatea să o facă, nu vor primi despăgubiri pentru suprafețele distruse de secetă, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru Agerpres.

„În zonele unde fermierii au avut posibilitatea de a iriga și nu au făcut-o, nu vor primi despăgubiri, chiar dacă vor înregistra pagube din cauza secetei.

Noi am băgat apă pe canale pentru 385.000 de hectare și s-au irigat în jur de 136.000 de hectare. Am alocat 30 de milioane de lei pentru un minimis prin care subvenționăm energia electrică, astfel încât apa utilizată pentru irigații să fie mai ieftină, dar fermierii se plâng că și Apele Române le percep un preț mare pe apa în sine”, a explicat ministrul Irimescu.


Raportările actuale arată că aproximativ 350.000 de hectare de culturi, majoritatea de porumb și floarea soarelui, au fost afectate până acum de secetă. Este posibil ca suprafața finală să fie mai mare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Zonele cu cele mai mari pagube înregistrate sunt cele din sudul țării și nordul Moldovei.

Comisiile constituite pe lângă prefecturi analizează acum situația și apoi experții Ministerului Agriculturii vor stabili cum se vor acorda despăgubirile, în funcție de proporția afectată –  de 30%, 50% sau 70%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: