duminică

16 ianuarie, 2022

Ministerul Transporturilor – pierderi de peste 95 milioane lei estimate în 2018 la Metrorex

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2018

Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, estimează pierderi de 95,3 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,738 miliarde lei, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Bugetul rectificat pe 2017 prevedea venituri de 1,37 miliarde de lei şi profit zero. Bilanţul financiar pentru anul 2017 nu a fost finalizat.

Bugetul Metrorex pe 2018 prevede şi investiţii de 805,8 milioane lei. Cheltuielile totale sunt planificate la 1,83 miliarde lei, din care cheltuielile cu personalul însumează 468,7 milioane lei.


Cheltuielile de natură salarială au fost majorate la 427,4 milioane lei, ca urmare a „reîntregirii acestora, pentru întregul an 2018, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale sau/şi a creşterii numărului de personal în anul 2017 şi a modificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost planificat la 7.451 lei de persoană. Compania are aproximativ 4.600 angajaţi.

Metrorex are de încasat creanţe restante de 4,3 milioane lei, potrivit proiectului de buget.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr