duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2018

Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, estimează pierderi de 95,3 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,738 miliarde lei, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Bugetul rectificat pe 2017 prevedea venituri de 1,37 miliarde de lei şi profit zero. Bilanţul financiar pentru anul 2017 nu a fost finalizat.

Bugetul Metrorex pe 2018 prevede şi investiţii de 805,8 milioane lei. Cheltuielile totale sunt planificate la 1,83 miliarde lei, din care cheltuielile cu personalul însumează 468,7 milioane lei.


Cheltuielile de natură salarială au fost majorate la 427,4 milioane lei, ca urmare a „reîntregirii acestora, pentru întregul an 2018, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale sau/şi a creşterii numărului de personal în anul 2017 şi a modificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost planificat la 7.451 lei de persoană. Compania are aproximativ 4.600 angajaţi.

Metrorex are de încasat creanţe restante de 4,3 milioane lei, potrivit proiectului de buget.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: