vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iunie, 2011

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va semna Contractul-cadru pe anul 2011 privind serviciile de sănătate, dar internările în spitalele publice, de la 1 iunie, vor fi făcute tot pe baza vechilor norme de aplicare a documentului, din anul 2007.

Ministerul condus de Cseke Attila (UDMR) respinge astfel normele de aplicare a Contractului-cadru elaborate de Casa Naţională a Asiguărilor de Sănătate, condusă de Lucian Duţă (PDL).

”Nu suntem împotriva criteriilor de internare, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite, fără impact negativ asupra pacientului. Criteriile trebuie privite în contextul fiecărui caz în parte”, a precizat marţi subsecretarul de stat din MS, Raed Arafat.


”Fiecare caz este un caz individual. Nu este acelaşi lucru dacă face febră timp de trei sau cinci zile un bătrân de 75 de ani cu un copil cu roşu în gât care poate merge acasă fără internare. În cazul unui pacient în vârstă lucrurile pot să se complice”, a adăugat medicul.

Astfel, Ministerul Sănătăţii îşi păstrează poziţia şi după ce ministrul Cseke a avut o discuţie cu preşedintele CNAS, Lucian Duţă, şi cu premierul Emil Boc, la Guvern.

Potrivit normelor adoptate de consiliul de administraţie al CNAS, internarea unui bolnav în spital se va putea face numai în caz de pierdere subită a conştienţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

Bolnavii vor mai putea fi internaţi şi dacă vor avea puls anormal, adică frecvenţă periferică sub 50 de pulsiuni pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată în două momente separate la interval de cel puţin cinci minute.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: