luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 ianuarie, 2012

Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii – anunţă AGERPRES.

Prima întâlnire a avut loc cu Colegiul Medicilor din România, cu Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România şi Colegiul Psihologilor din România.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii responsabil cu elaborarea proiectului legislativ, dr.Vasile Cepoi, a declarat, înaintea dezbaterilor, că „scopul acestor consultări va fi acela de a cunoaşte aşteptările tuturor celor implicaţi în funcţionarea sistemului sanitar, dar şi a reprezentanţilor societăţii civile asupra acestui subiect”.


El a făcut referire la faptul că „principiile care au stat la baza vechii legi a sănătăţii şi a ultimului proiect de lege a sănătăţii care a fost retras, rămân valabile în continuare”, adăugând că modul lor de aplicare urmează să fie discutat.

Dr. Vasile Cepoi s-a referit la cele trei probleme mari care vor fi discutate – ponderea sistemului privat în sistemul de asigurări de sănătate şi anume îngrijirile medicale să rămână în sistemul privat; organizarea spitalelor având ca principal scop ca personalul medical să nu mai fie bugetar; controlul calităţii serviciilor medicale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul de stat a făcut referire la faptul că „sunt mai multe variante care pot fi luate în discuţie”.

”Vom propune fiecărui participant la discuţii un chestionar cu toate aceste variante şi vom vedea care este varianta care va fi acceptată în procentul cel mai mare”, a spus Cepoi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: