duminică

27 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 ianuarie, 2012

Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii – anunţă AGERPRES.

Prima întâlnire a avut loc cu Colegiul Medicilor din România, cu Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România şi Colegiul Psihologilor din România.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii responsabil cu elaborarea proiectului legislativ, dr.Vasile Cepoi, a declarat, înaintea dezbaterilor, că „scopul acestor consultări va fi acela de a cunoaşte aşteptările tuturor celor implicaţi în funcţionarea sistemului sanitar, dar şi a reprezentanţilor societăţii civile asupra acestui subiect”.


El a făcut referire la faptul că „principiile care au stat la baza vechii legi a sănătăţii şi a ultimului proiect de lege a sănătăţii care a fost retras, rămân valabile în continuare”, adăugând că modul lor de aplicare urmează să fie discutat.

Dr. Vasile Cepoi s-a referit la cele trei probleme mari care vor fi discutate – ponderea sistemului privat în sistemul de asigurări de sănătate şi anume îngrijirile medicale să rămână în sistemul privat; organizarea spitalelor având ca principal scop ca personalul medical să nu mai fie bugetar; controlul calităţii serviciilor medicale.

Secretarul de stat a făcut referire la faptul că „sunt mai multe variante care pot fi luate în discuţie”.

”Vom propune fiecărui participant la discuţii un chestionar cu toate aceste variante şi vom vedea care este varianta care va fi acceptată în procentul cel mai mare”, a spus Cepoi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: