miercuri

22 mai, 2024

27 aprilie, 2013

Ministerul Fondurilor Europene a lansat vineri o procedură de achiziție de servicii de recrutare a unor experți din mediul privat, care urmează să fie plătiți cu 280 de euro pe zi pentru activități de verificare în proiectele pe fonduri structurale și de coeziune.

Experții care vor fi cooptați pentru doi ani în structurile publice de absorbție a banilor europeni vor fi plătiți din fonduri europene, prin Programul Operațional Asistență Tehnică, plata totală fiind estimată la 7 milioane de euro, a declarat ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la un seminar la Sinaia.

Din cei 280 de euro pe zi de lucru, firmele de recrutare își pot trage pentru profitul propriu maximum 10%, prin contracte, a precizat ministrul.


El a menționat că toate firmele înregistrate la Registrul Comerțului cu codul CAEN aferent serviciilor de recrutare sunt invitate să aducă experți din piață, fără licitație și fără alte condiții impuse societăților, pentru a se evita contestațiile.

La rândul lor, experții vor trebui să aibă studii superioare și cel puțin 2 ani de experiență în domeniul fondurilor europene.

De asemenea, ei vor trebui să se încadreze într-un termen de trei zile pentru verificarea unei cereri de rambursare în proiectele europene.

Experții vor furniza servicii specializate autorităților de management în:

  • evaluarea proiectelor depuse
  • verificarea cererilor de rambursare
  • verificarea achizițiilor publice
  • audit

(Pentru mai multe amănunte, descarcă de AICI documentele de achiziție: Invitația de participare, Normele interne, Documentația de atribuire)


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: