Ministerul Finanțelor anunță un număr record de cumpărători de titluri de stat Fidelis Centenar - CursDeGuvernare.ro
vineri

22 octombrie, 2021

Ministerul Finanțelor anunță un număr record de cumpărători de titluri de stat Fidelis Centenar

13 iulie, 2016

titluriÎn doar două zile de la lansare, Ministerul Finanțelor Publice a ajuns la un număr record de cumpărători de titluri de stat Fidelis Centenar, aproape triplu față de anul trecut

Rezultatele primelor doua zile de la lansarea emisiunii de titluri de stat pentru populație arată, potrivit datelor noferite de Finanțe, o subscriere de 108,8 milioane de lei, cu aproape 9% mai mult față de suma totală anunțată inițial pentru această ofertă.

Potrivit unui comunicat al instituției, numărul cumpărătorilor a ajuns marți, la finalul zilei de subscriere, la 3.425 de persoane fizice, de aproape trei ori mai mult față de numărul total înregistrat anul trecut (1.236 de persoane fizice în 2015). Asta după ce, luni, în ziua când s-a dat startul vânzării de titluri de stat, 655 de investitori subscriseseră titluri în valoare de 32,7 milioane de lei.


„Succesul impresionant stă în primul rând în numărul mare de persoane fizice care au cumpărat titluri de stat. Ținta anunțată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcție de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul român”, a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadenţa în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100 de mii de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziționate, fără costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În procesul de subscriere investitorii pot cumpăra titluri fie prin una din băncile intermediare ale tranzacției fie prin intermediul unei firme de brokeraj autorizată în acest scop. În cazul cumpărării prin băncile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz în care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectivă sau la o altă bancă.


La scadență, așa cum deja am anunțat, Ministerul Finanțelor va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ai emisiunii aniversare, vor câștiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr