marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 aprilie, 2013

Ministerul Educației propune pentru anul școlar/universitar 2013/2014 alocarea a 3.000 de granturi de studiu la doctorat, în forma de învățământ cu frecvență, tot atâtea cât e sunt și în anul universitar în curs, conform unui proiect de hotărâre de guvern lansat joi de ministerul de resort.

Fostul guvern Ungureanu încercase să stabilească un număr redus de granturi la doctorat, 1.504, însă nu a mai apucat să le treacă prin ședința Executivului, iar Cabinetul Ponta I, ajuns imediat la Putere, a dublat numărul de locuri la doctorat.

În nota de fundamentare a proiectului de HG de joi, Ministerul Educației susține că prin această cifră de școlarizare urmărește ”creșterea potențialului științific al forței de muncă înalt calificate de a implementa deciziile asumate de România prin Agenda Lisabona de transformare a societăților țărilor membre ale U.E. în societăți ale cunoașterii și progresului tehnologic”.

(Descarcă de AICI proiectul de HG cu cifrele de școlarizare)

Mai multe locuri la școala profesională


Față de anul școlar 2012/2013, în viitorul an cifra de școlarizare prevede la învățământul profesional o majorare cu 1.000 de locuri, dar scade cu 5.000 numărul de locuri la învățământul stagiile de pregătire practică.

De asemenea, o creștere cu 4.000 de locuri se prevede la învățământul postliceal.

În concordanță cu evoluția demografică a populației de vârstă școlară cifra de școlarizare scade cu 50.000 de locuri la învățământul gimnazial, cu 10.000 de locuri la învățământul liceal, clasa a IX-a, la zi, și cu 10.000 de locuri la învățământul liceal, clasa a XI/XII-a.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: