miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 august, 2013

Ministerul Educației va introduce evaluări naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând din anul şcolar 2013/2014, a declarat marți ministrul Remus Pricopie.

”Este vorba de sistemul de evaluare periodică, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a. Principalul motiv pentru care trebuie să introducem această evaluare este acela că noi, în sistemul nostru de educaţie, până la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem”, a spus Pricopie, la Eforie.

El a susținut că notele mici la examenele din prezent siunt cauzate de faptul că evaluările sunt prea puține.


”Evaluarea naţională este prima evaluare după ani buni de şcoală. Să nu ne mirăm când constatăm că 25% dintre copiii noştri nu reuşesc să ia nota 5 la două examene. Nu sunt uşoare, dar nici grele, sunt examene de evaluare naţională, matematica şi româna, de la sfârşitul clasei a VIII-a”, a mai spus ministrul Educației.

În context, Remus Prociopie a menționat că această idee este veche, iar ”instituţiile specializate în ştiinţele educaţiei din ţară şi din străinătate o studiază de ani de zile”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: