marți

28 mai, 2024

21 septembrie, 2022

Executivul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 25 milioane de lei a bugetului Ministerului Economiei, din Fondul de rezervă a Guvernului, fonduri necesare pentru plata salarială a unui număr de încă 425 salariați din industria de apărare.

Alocarea sumei de 25 de milioane de euro este argumentată, în nota de fundamentare, prin faptul că Ministerul Economiei trebuie să răspundă nevoilor urgente de finanţare a activităţilor de întreţinere, conservare, reparaţii şi pază a capacităţilor de producţie din industria de apărare şi a altor activităţi specifice.

“Pentru anul 2022, finanţarea numărului mediu maxim de personal este necesar a se suplimenta cu 25 milioane de lei. Această sumă este necesară pentru plata drepturilor salariale și a contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajator”, se menționează în sursa citată.


Numărul total de salariaţi ce vor beneficia de aceste fonduri este în număr de 1.805 de persoane.

“Ţinând cont de importanţa strategică a industriei naţionale de apărare şi de asigurarea necesarului FSNA la mobilizare, indiferent de nivelul comenzilor militare, pentru menţinerea în funcţiune a unor operatori economici este necesară susţinerea bugetară pe perioada în care aceştia nu desfăşoară activitate, din lipsă de comenzi sau contracte”, se mai arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Zece companii din apărare au beneficiat de ștergeri de datorii

La începutul acestei luni, cursdeguvernare.ro arată că zece companii din industria de apărare, controlate de statul român, vor beneficia de o ștergere de datorii care se ridică la peste 106 milioane de lei.

Cele zece companii sunt Uzina Mecanică București, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Automecanică Moreni, Metrom, Tohan, Fabrica de Pulberi Făgăraș, Pirochim Victoria, Uzina Mecanică Sadu, Carfil și Fabrica de Arme Cugir.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: