sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2013

”Legenda mărțișorului, talisman românesc” va fi promovată în aeroporturile Otopeni și Timișoara, precum și în Spania și Germania, la inițiativa ministrului delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini, a informat miercuri, într-un comunicat, Ministerul Economiei.

”La inițiativa Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, doamna Maria Grapini, în perioada 28 februarie -1 martie 2013 va avea loc, in Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și în Aeroportul International Timișoara „Traian Vuia”, campania de promovare a ”Legendei Mărțișorului, talisman românesc”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit comunicatului Ministerului, ”Ministrul Maria Grapini consideră oportună promovarea României prin legende autentice, mărţişorul fiind strâns legat de tradiţia românească”.


Ministerul Economiei arată că acest ”demers de promovare a obiceiurilor romanești” este primul dintr-o serie de campanii de promovare a credințelor autentice păstrate în timp de poporul român.

”Identitatea unui popor rezistă secole prin tradiţii, cultură, istorie, legende şi limbă, ca oglindă a sufletului naţiunii. La nivel de tradiţie, de obiceiuri şi legende, poporul român se poate evidenţia cu numeroase momente memorabile. Pe lângă Colindatul de Crăciun, cântatul de Paşte pentru vestirea învierii lui Isus, sau Sorcovitul de Anul Nou, există şi obiceiul de a dărui celor dragi, de 1 Martie, Mărţişorul împletit de femeia cea mai în vârstă din familie. Legenda Mărţişorului dăinuie de sute de ani la români şi se alătură celorlalte tradiţii, obiceiuri care asigură consistenţa identităţii poporului român”, a mai afirmat ministrul Grapini.

În cadrul campaniei de promovare, în perioada 28 februarie – 1 martie 2013, broșura „Legenda Mărțișorului, talisman românesc” va fi oferita turiştilor romani si straini in Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Bucuresti si in Aeroportul International „Traian Vuia”, Timișoara.

”Legenda va fi oferită acestora la ghișeele de check-in, pentru cei care pleacă din Romania și la ghișeele control pașapoarte ale Poliției de Frontieră pe fluxul de sosiri in țară”, a precizat Ministerul Economiei. Broșura ”Legenda Martisorului, talisman românesc” cu textul în limbile română, engleza și spaniolă va fi distribuită, duminică, 3 martie 2013, în Plaza Santa Ana și Plaza de Oriente, în fața Palatului Regal, în cadrul evenimentului organizat la Madrid, de către Ambasada României în Spania.


De asemenea, cu ocazia Târgului Internațional de Turism de la Berlin, broșura va fi distribuită celor care vor vizita standul României.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Broșura prezinta legenda mărțișorului in patru limbi: română, engleză, germană și spaniolă. Unicitatea acesteia o dă faptul că are atașat un șnur de mărțișor autentic, lucrat manual, pe care turistii români și străini pot să-l poarte ca talisman aducător de noroc, în spiritul vechii tradiții românești.

Campania de promovare este realizată cu sprijinul Companiei Naționale Aeroporturi București, Aeroportului Internațional ”Traian Vuia”, Timișoara, Institutului de Etnografie și Folclor ”Constantin Brăiloiu” pentru autenticitatea textului și a Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei – Aeroporturi București.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: