vineri

12 aprilie, 2024

15 aprilie, 2021

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat miercuri că a prelungit cu 6 luni, până la 30 septembrie 2021, facilitatea de eșalonare la plată, în formă simplificată, a obligațiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgență.

„Am prelungit cu 6 luni, până la 30 septembrie 2021, facilitatea de eșalonare la plată, în formă simplificată, a obligațiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgență. Față de procedura normală de acordare a eșalonării potrivit Codului de procedură fiscală, în forma simplificată este necesară doar depunerea unei cereri, iar termenul de soluționare este mult redus”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Totodată, acesta a subliniat că, ținând cont de situația dificilă cu care se confruntă contribuabilii din perspectiva lichidităților financiare, nu se solicită constituirea de garanții. De asemenea, se suspendă executarea silită pentru obligațiile bugetare ce fac obiectul eșalonării la plată precum și pentru cele care constituie condiție de menținere a valabilității înlesnirii la plată.


Alexandru Nazare a menționat că până la data de 30 martie 2021 s-au depus 55.950 de cereri pentru suma totală de 11,95 miliarde lei. Dintre acestea, 47.014 de cereri au fost aprobate, aferente sumei de 10,76 miliarde lei (90% din sumele solicitate), 1.673 cereri au fost retrase de contribuabili, 6.098 au fost respinse din motive legale și 1.165 de cereri sunt în curs de soluționare.

„Această măsură a fost una dintre cele mai solicitate facilități pentru susținerea mediului de afaceri, având ca scop menținerea resurselor financiare ale companiilor în perioada de criză, precum și încurajarea conformării la plată”, a punctat șeful de la Finanțe.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: