sâmbătă

18 mai, 2024

8 septembrie, 2020

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis (foto), va deveni noul comisar european pentru Comerț iar irlandeza Mairead McGuinness va ocupa portofoliul de comisar responsabil de Serviciile financiare și piața de capital, a anunțat marți președintele CE, Ursula von der Leyen, citată de Politico.

Valdis Dombrovskis, care a asigurat interimatul poziției de Comisar pentru Comerț după demisia irlandezului Phil Hogan, din august, își va ”degreva” o parte din responsabilitățile legate portofoliul economic mai larg, delegându-i irlandezei Mairead McGuiness, o membră a Parlamentului European, atribuțiile privind serviciile financiare.

Alegerea lui Dombrovskis, un fost premier al Letoniei, plasează comerțul Uniunii Europene în sarcina unuia dintre cei mai respectați oficiali din blocul comunitar și îl păstrează sub controlul Partidului Popular European.


Ursula von der Leyen a precizat că i-a intervievat pe cei doi candidați (Mairead McGuinness și Andrew McDowell) propuși de Irlanda pentru ocuparea unui portofoliu în Comisia Europeană. „În urma acestor interviuri am decis să propun Consiliului și Parlamentului European numirea doamnei McGuiness pentru postul de comisar. Aceasta va fi responsabilă de serviciile financiare, stabilitatea financiară și piața de capital”, a anunțat marți Ursula von der Leyen.

”Doamna McGuinness deține o experiență semnificativă în problemele comunitare, fiind membră a Parlamentului European din 2004 și, în prezent, vicepreședinte al Parlamentului European. Experiența sa este determinantă în continuarea agendei politice europene în sectorul financiar și va fi de natură să asigure suportul acestuia în consolidarea priorităților-cheie ale Comisiei, în special în ceea ce privește tranziția către direcțiile ecologic și digital”, a justificat decizia Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei a adăugat că „vicepreședintele executiv Valdis Dombrovsksis își va asuma responsabilitățile portofoliului pentru comerț”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: