marți

27 februarie, 2024

19 februarie, 2014

Miliardarul francez Serge Dassault, deţinător al companiei aviatice care produce avioanele de luptă Mirage şi Rafale, a fost arestat preventiv miercuri, sub acuzaţia de cumpărare de voturi în perioada în care a fost prima, informează AFP. În vârstă de 88 de ani, acesta a fost audiat întreaga zi de miercuri la sediul Oficiului central anti-corupţie şi infracţiuni financiarea şi fiscale din nanterre, în apropiere de Paris.

Omul de afaceri este bănuit că şi-a folosit averea pentru a-şi asigura realegerea în funcţia de primar, pe care a deţinut-o ăn perioada 1995-2009, în localitatea Corbeil-Essonnes, în apropiere de capitala Franţei.

Senator al UMP, el şi-a piierdut imunitatea săptămâna trecută, după ce justiţia solicitase ridicarea imjunităţii cu mai multe luni în urmă. Doar după cea de-a doua cerere a judecătorilor industriaşul a anunţat că renunţă la imunitate.


Serge Dassault face parte dintr-o dinastie care a marcat viaţa politică şi economi din Franţa de peste 60 de ani şi a fost curtată de toate guvernele, fie ele de stânga sau de dreapta. În 1986, a preluat conducerea afacerii familiei. Absolvent al celebrei şcoli Polytechnique, s-a impus ca industriaş şi comerciant şi a reuşit să vândă avioanele de luptă produsă de compania sa în întreaga lume.

A avut, din această cauză, şi probleme cu justiţia. În 1998 a fost condamant la doi ani de închisoare de închisoare cu suspendare pentru coruperea unor lideri socialişti belgieni, întrun scandal privind modernizarea avioanelor F16 ale armatei belgiene. Revista Forbes îl situează pe Serge Dassault pe locul 4 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din Franţa, iar în topul mondial ocupă locul 69, cu o avere estimată la 13 miliarde de euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: