joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2011

Energia electrică ar trebui să se scumpească, dacă măsurile de restructurare a companiilor de stat nu sunt eficiente, a declarat, vineri, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), Mihai Tănăsescu, la Radio România Actualităţi.

El a menţionat că preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici trebuie să se alinieze la nivelul internaţional până în anul 2015.

”Eu cred că trebuie întâi să vedem care sunt cauzele care au condus ca aceste companii din aceste domenii ale energiei, în primul rând, să nu producă eficienţa dorită. Întâi cred că trebuie căutat înăuntru, trebuie restructurat înăuntru şi apoi, dacă toate măsurile luate nu sunt, sa zic, suficiente, să mergem către o creştere a preţurilor. Oricum, o aliniere a lor, o tendinţă de aliniere a preţurilor este iminentă”, a spus Tănăsescu.


Potrivit acestuia, consumatorii vulnerabili vor beneficia de protecţie socială.

”Calendarul, cel puţin pentru cetăţeni, pentru oameni, este undeva în jurul datei de 2015, dar este limpede ca dorinţa noastră de a accelera aceste reforme structurale vine tocmai în întâmpinarea acestui deziderat, ca această aliniere a preţurilor să fie una care să poată fi suportabilă, iar sigur, pentru categoriile cele mai vulnerabile, se vor găsi compensaţii sociale cu siguranţă”, a completat Mihai Tănăsescu.

Statul îşi va menţine controlul asupra companiilor-cheie din energie

 


 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: