marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2015

Preşedintele Klaus Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al şefului statului.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat înaintea unei şedinţe a conducerii PNL în ce constă activitatea sa în calitate de consilier al preşedintelui României. ”Accentul cade pe politica externă şi de securitate acum (…) Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale”, a răspuns Ungureanu, care a menţionat că se va ocupa de domeniul politicii externe şi îl va însoţi pe preşedintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziţia de consilier prezidenţial.

”Discuţia pe programul de vizite externe- asta este esenţial în momentul de faţă”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, precizând că în luna ianuarie preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, ”cu o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană, dar şi în Republica Moldova”.


”Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă”, a mai spus Ungureanu.

De asemenea, senatorul PNL a menţionat că în luna februarie în prima parte va fi reuniunea Consiliului European, dar şi o serie de vizite bilaterale, între care la Berlin şi la Paris ”la care se lucrează”. El a menţionat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la ”momentul potrivit”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă”, a mai declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul liberal a menţionat că funcţia deţinută de consilier personal al președintelui Klaus Iohannis este una onorifică şi va rămâne cu calitatea de senator şi de prim-vicepreşedinte PNL.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: