sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2017

Ministerul Economiei va supune dezbaterii publice legea Minelor, pe cea a Apelor Minerale şi legea privind redevenţele, a anunțat ministrul Mihai Fifor (foto), duminică, citat de Agerpres.

„În săptămânile imediat următoare, noi avem intenţia ca undeva până la 1 septembrie, să venim cu legea minelor, o lege care va reglementa foarte multe chestiuni în domeniul mineritului, şi, totodată, tot până la 1 septembrie vom veni şi cu legea apelor minerale”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă  organizată la Abrud, la aniversarea  de 40 de ani de activitate a  Cupru Min.

De asemenea, Ministrul Economiei a mai spus că speră ca „tot până la 1 septembrie, să putem veni în consultare publică şi cu legea redevenţelor. E o discuţie tehnică în momentul de faţă. Încercăm să nu mărim redevenţele. Discutăm, de fapt, de un pachet fiscal, pentru că prin programul de guvernare aşa s-a formulat, dacă vreţi o inventariere a tuturor redevenţelor în momentul de faţă. Este o chestiune foarte, foarte tehnică”, a explicat Mihai Fifor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referindu-se la Roșia Montană, ministrul Economiei a mai spus că legea minelor conține „o parte dedicată ideii redeschiderii unor exploatări miniere”.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: