miercuri

17 aprilie, 2024

6 august, 2012

Comisarul european pentru servicii financiare s-a declarat în favoarea transformării Uniunii Europene într-o federație europeană, potrivit unui interviu pe care l-a acordat publicației franceze Liberation.

„Europa a făcut multe lucruri, într-un timp scurt, pentru a corecta deficiențele acumulate în ultimii 10 ani, în special în ceea ce privește crearea unei uniuni economice alături de uniunea monetară…Acum este vorba de a merge spre o federație europeană, deoarece criza a demonstrat că nu putem ieși singuri de aici”, a declarat Michel Barnier (foto).

El a explicat că „timpul se scurge și de acum până în 2016, Uniunea trebuie să se transforme într-o federație de state europene, în care națiunile își alătură destinele, fără a șterge diferențele dintre ele”. „O federație, aceasta înseamnă o guvernanță economică, o gestionare comună a orientărilor bugetare, o uniune bancară, o politică industrială, un buget mult mai puternic”, a continuat Barnier. El a confirmat faptul că în ianuarie 2013 va exista un supervizor integrat, unic, la nivelul zonei euro, o atribuție pe care „vrem s-o încredințăm BCE”. Există aproximativ 6.000 de bănci în zona euro și ele trebuie toate supravegheate de BCE, precizează oficialul european.



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: