vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2012

Cancelarul german Angela Merkel i-a scris marţi preşedintelui francez recent ales, François Hollande, şi i-a precizat că zona euro îi priveşte pe amândoi, astfel încât să ia „deciziile necesare” pentru a rezolva criza datoriilor, scrie The Local.

„Ţine de noi să luăm deciziile necesare pentru Uniunea Europeană şi zona euro, pentru a pregăti societăţile noastre pentru viitor şi de a proteja şi de a promova prosperitatea într-un mod durabil”, a scris Merkel într-o scrisoare prin care l-a şi felicitat pe Hollande pentru victoria sa la alegerile prezidenţiale.

Merkel a subliniat că Hollande şi-a asumat puterea în cea de-a doua economie din Uniunea Europeană, „într-un un moment plin de provocari”.


„Sunt sigură că această cooperare a noastră va continua să consolideze şi să aprofundeze în mod tradiţional strânsa prietenie dintre popoarele noastre”, a mai spus ea.

Merkel a declarat, luni, că îl va primi Hollande cu „braţele deschise”, atunci când el va face prima călătorie a lui la Berlin în calitate de preşedinte, cel mai probabil miercuri, pe 16 mai, la a doua zi după ce îşi asumă în mod oficial rolul său ca preşedinte.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: