Merkel îi scrie lui Hollande: "Eurozona se uită la noi" - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Merkel îi scrie lui Hollande: „Eurozona se uită la noi”

9 mai, 2012

Cancelarul german Angela Merkel i-a scris marţi preşedintelui francez recent ales, François Hollande, şi i-a precizat că zona euro îi priveşte pe amândoi, astfel încât să ia „deciziile necesare” pentru a rezolva criza datoriilor, scrie The Local.

„Ţine de noi să luăm deciziile necesare pentru Uniunea Europeană şi zona euro, pentru a pregăti societăţile noastre pentru viitor şi de a proteja şi de a promova prosperitatea într-un mod durabil”, a scris Merkel într-o scrisoare prin care l-a şi felicitat pe Hollande pentru victoria sa la alegerile prezidenţiale.

Merkel a subliniat că Hollande şi-a asumat puterea în cea de-a doua economie din Uniunea Europeană, „într-un un moment plin de provocari”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Sunt sigură că această cooperare a noastră va continua să consolideze şi să aprofundeze în mod tradiţional strânsa prietenie dintre popoarele noastre”, a mai spus ea.

Merkel a declarat, luni, că îl va primi Hollande cu „braţele deschise”, atunci când el va face prima călătorie a lui la Berlin în calitate de preşedinte, cel mai probabil miercuri, pe 16 mai, la a doua zi după ce îşi asumă în mod oficial rolul său ca preşedinte.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr