luni

27 mai, 2024

28 octombrie, 2012

Cancelarul german Angela Merkel cere celor mai mari economii ale lumii din G20 să promoveze noi reglementări în sectorul financiar, măsurile întreprinse până acum fiind insuficiente, în opinia oficialului german, relatează Financial Times citat de MEDIAFAX.

Criza financiară mondială a dus la o reformare a reglementărilor pe aproape toate segmentele sistemului financiar, de la instrumentele derivate la necesarul de capital al băncilor.

“Am planificat să reglementăm fiecare centru financiar, fiecare actor şi fiecare produs din sectorul financiar. Au fost realizate progrese semnificative, dar regulile nu au fost aplicate peste tot”, a spus ea.


Cancelarul a menţionat “băncile din umbră”, respectiv instituţiile financiare non-bancare care sunt mai puţin reglementate decât băncile.

“Sperăm ca reglementările referitoare la băncile din umbră să fie finalizate la viitoarea reuniune a G20″, a spus Merkel.

Liderii ţărilor din G20 au făcut recomandări în urmă cu un an pentru reglementări care să se refere şi la fondurile de hedging, vehiculele speciale pentru investiţii şi acordurile de răscumpărare.

Autorităţile de supraveghere sunt îngrijorate că odată cu reglementarea mai strictă a băncilor activităţile financiare riscante se vor orienta către “băncile din umbră”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: