vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2011

„Ar trebui ca în tari ca Grecia, Spania, Portugalia să nu se iasa la pensie mai devreme decât în Germania, este important ca toată lumea să faca aceleasi eforturi” – a declarat miercuri cancelarul german, Angela Merkel, la o acţiune a partidului său, CDU, potrivit ziarului die Welt.

Merkel a cerut statelor cu probleme să se mobilizeze şi a garantat sprijinul Germaniei, atât faţă de moneda unică cât şi faţă de aceste state, dar cu o condiţie: acestea să-şi revizuiască politica de pensii şi de concedii. „Da, solidaritate. Dar la aceleasi concedii şi aceleasi reguli de ieşire la pensie” – a declarat Merkel.

Ea a pronunţat explicit numele ţărilor la care concediile sunt lungi şi se iese la pensie mai devreme, ţări care au beneficiat şi beneficiază, în timp de criză, de sprijinul unei Germanii în care lumea munceşte din greu: Grecia, Portugalia şi Spania.


De când a izbucnit criza, Germania a cerscut vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani, în ciuda protestelor cetăţenilor si a controverselor dure provocate de stânga. În acest timp, Grecia, stat aflat pe marginea falimentului, vârsta de pensionare a crescut cu greu de la 61 la 65 de ani, iar măsura s-a lăsat cu lupte de stradă.

Cancelarul a reafirmat voinţa Germaniei de-a salva moneda euro, de-a o întări, însă a ţinut să remarce că la aceast lucru trebuie să pună umărul toate statele cu acelaşi angajament cu care o face Germania.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: