Bugetul 2021: în căutarea unei consolidări fiscale fără șocuri

Bugetul pe anul 2021 reprezintă ora adevărului – atât pentru ieșirea din criza produsă de Covid și menținerea unei direcții de dezvoltare coerente, cât și… Mai mult›
14.01.2021
Analiză: Cum a schimbat pandemia obiceiurile de consum și economisire din România

Pandemia a schimbat în proporții semnificative obiceiurile de consum, dar și de economisire ale românilor, reiese din datele INS analizate de cursdeguvernare.ro. Rata de economisire… Mai mult›
13.01.2021
Salariul mediu pe economie a trecut pragul de 700 de euro în noiembrie. Semnal de frână tras de administrația publică

Potrivit datelor publicate de INS, câștigul salarial mediu brut din luna noiembrie 2020 a fost de 5.565 lei, cu 113 lei sau 2,1% mai mult… Mai mult›
13.01.2021
Noiembrie 2020 – producția industrială în pierdere de viteză, influențată de sezonalitate

România a consemnat în luna noiembrie 2020 o scădere de 4,8% a producției industriale față de luna anterioară (serie brută). De reținut, însă, acest rezultat… Mai mult›
13.01.2021
Medicii italieni: blocarea spitalelor poate duce la mai multe decese decât pandemia
de Iulian Soare , 6.6.2020
Cel puțin 600.000 de intervenții, vizite și consulații medicale au fost anulate în Italia, ca urmare a blocării spitalelor cu bolnavii de coronavirus și există riscul decesele ca urmare a neasigurării în condiții normale a actului medical să devină mai numeroase decât cele cauzate de pande mie, potrivit medicilor citați de Il Giornale.
Spitalele au acordat prioritate pacienților cu Covid-19, lăsându-i pe alții în afara actului medical, într-un fel sau altul.
Până în prezent, există aproximativ 500 de mii de operații chirurgicale și 12 milioane de examene radiologice care au fost anulate, potrivit sursei citate prima dată de Hotnews.
Când va trebui să se facă toate intervențiile, odată cu redeschiderea țării, se vor crea blocaje de funcționare în structurile spitalelor, asupra cărora presiunea tocmai a început să se diminueze puțin abia în ultimele săptămâni.
Colegiului medicilor italieni amintește că întârzierea diagnosticului și a tratamentului ar putea duce la mai multe decese decât cele generate de epidemia de coronavirus.
Revnirea la normal poate dura luni, dacă nu chiar un an, pentru a putea reveni la normal, chiar lucrând ore suplimentare, este semnalul de alarmă tras de medici.