miercuri

24 aprilie, 2024

23 septembrie, 2013

Peste 100 de membri ai Federaţiei „Sanitas” din cadrul CNSLR – Frăţia au pichetat luni sediul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al al Finanţelor, cerând alocarea a 6% din PIB pentru acest sector şi dublarea salariilor medicilor rezidenţi.

Protestele nu vor înceta până când revendicările personalului din sănătate nu vor fi acceptate, ameninţă sindicaliştii. După pichetele de luna aceasta, urmează un miting şi un marş organizat la Bucureşti, în luna octombrie, iar dacă nici atunci nu se alocă mai mulţi bani sistemului de sănătate, se va trece la ultima soluţie – greva generală, dar cu asigurarea urgenţelor.

După ieşirea de la discuţiile purtate cu secretarul general al Finanţelor, Ciprian Sebastian Badea, preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae a declarat pentru agenţia Mediafax: „Am fost primiţi astăzi de secretarul general al Ministerului Finanţelor şi câţiva tehnocraţi. Le-am prezentat lista noastră de revedicări, printre care: alocarea a 6 la sută din PIB pentru sănătate, o nouă lege a salarizării specială pentru sistemul sanitar, pornind de la Legea 284 (Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice), dublarea salariilor rezidenţilor şi bani suplimentari la rectificarea bugetară. Aşteptăm o întâlnire în care să ne fie prezentate soluţii, nu abureală”.


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a susţinut că nu există bani pentru a mări acum salariile celor 14.000 de medici rezidenţi existenţi în România.

Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate a început seria protestelor miercuri, 18 septembrie, cu pichetarea Ministerului Sănătăţii. Luni, ei au organizat un pichet şi în faţa Ministerului Finanţelor, după ce instituţia nu şi-a trimis duminică niciun reprezentant la negocierile purtate de protestatari cu ministrul Nicolăescu.

Ministrul le-a promis duminică protestatarilor că va discuta cu cei de la Finanţe pentru a identifica soluţii de finanţare a sistemului. 6% din PIB nu pot fi daţi la sănătate mai devreme de 2016.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: